TECHNISCHE SCHOOL LUIDT OMGEKEERDE TREND OP EEN BERUCHTE DRUGSROUTE IN.

Aan een faculteit van het Hogere Instituut van Technologie van Nuevo Casas Grandes in de staat Chihuahua, Mexico werd een drugs onderwijscampagne door studenten gelanceerd. Met meer dan 600 jongeren van twee middelbare scholen uit de streek, plaatselijke sportberoemdheden, vertegenwoordigers van het Kantoor van de Burgemeester en de Foundation for a Drug-Free World, kwam een activiteitenweek rond drugsbesef tot een hoogtepunt, toen zij voor de ondertekening van een massale Drugsvrije Gelofte samenkwamen.

Nadat een drugsbaron van de aan de grens liggende stad Ciudad Juarez was vermoord en zijn bende zijn activiteiten had gedecentraliseerd, escaleerde de drugsgerelateerde misdaad in de regio. Toen de hulpaanvragen voor de aanpak van drugsproblemen binnenkwamen, kwamen ze onder de aandacht van de sociaal werkster van het Instituut, waarop ze contact opnam met de Foundation for a Drug-Free World in Los Angeles. In antwoord hierop verstrekte de Foundation Feiten over Drugs boekjes aan alle studenten.

De studenten deelden de informatie vervolgens met hun familie en vrienden, waarna hun enthousiasme voor het materiaal tot een actie leidde die de drugseducatie naar de hele regio bracht, waarop het openingsfeest werd georganiseerd. Het evenement hield onder andere de felicitaties van de Foundation, van ambtenaren en beroemdheden in, er werd een drugseducatie lezing gegeven en het geheel eindigde met talloze studenten die een gigantisch spandoek ondertekenden met hun gelofte voor een drugsvrije wereld.

Nuevo Casas Grandes ligt ten zuidwesten van de Texaanse grens, op een afstand van slechts drie uur. Het is de trotse bezitter van de belangrijkste archeologische plek en wereldberoemde dorp van Mata Ortiz in het noorden van Mexico, de bakermat van de heropleving van de aardewerkkunst in de oude Midden Amerikaanse traditie.

 

Om er meer over aan de weet te komen, bestel dan een GRATIS Feiten over Drugs Actiepakket