DE FEITEN OVER SYNTHETISCHE DRUGS
In Japan veegt de Drug-Free World Foundation de vloer aan met leugens die designer drugs als iets “onschuldigs” promoten

Synthetische marihuana wordt in Japan dappo habu genoemd – “drugs die de wet ontduiken” – en die charmante naam is misschien wel tekenend voor de geringe mate van bewustzijn onder het publiek over de schadelijke effecten ervan. Toch hielden van januari tot mei 2012 meer dan 100 bezoeken aan eerstehulp­afdelingen verband met synthetische drugs.

Bij een campagne om het bewustzijn van de gevaren van de drug onder het publiek te vergroten, heeft Nao Mazaki, directeur van de Japanse afdeling van de Foundation for a Drug-Free World, eerst een inventarisatie gemaakt van de houding die vooral jonge mensen – de primaire doelgroep van fabrikanten van synthetische drugs – ten opzichte van de drug aannemen.

lees meer >>

GAST-COLUMN
Effectieve voorlichting op een belangrijke aanvoerlijn van drugs

John Redman is Algemeen Directeur van de Community Alliances for Drug-Free Youth gevestigd in San Diego.

De missie van de Community Alliances for Drug-Free Youth (CADFY) is om veilige en drugsvrije gemeenschappen te bevorderen. We doen dit bij wijze van steun aan de National Drug Control Strategy, die wordt geleid vanuit de Office of National Drug Control Policy van de President.

Onze benadering op drie fronten om het drugsgebruik terug te dringen, is als volgt:

  1. onderscheppen – het tegenhouden van de stroom drugs die ons land binnenkomt en in onze wijken terechtkomt;
  2. behandelen – het genezen van degenen die lijden onder drugsgebruik, en
  3. voorkomen – ervoor zorgen dat geen enkel kind ooit nog dat duistere pad van drugsgebruik inslaat. Preventie via voorlichting ligt mij het meest na aan het hart en in dat opzicht is het een voorrecht om te mogen samenwerken met de Foundation for a Drug-Free World. Hun materialen zijn de beste die ik ooit heb gezien.

lees meer >>Commissaris van politie prijst
PROGRAMMA VAN DE FEITEN OVER DRUGS

Als hoofd van politie in Babbitt, Minnesota, en ook nog eens als EHBO-er en brandweerman, heeft Chad Loewen levens gered. Hij is een van de agenten in Babbitt die een schriftelijke erkenning kreeg voor het redden van levens. In zijn dubbelrol als hoofd van politie en hoofd van drugsvoorlichting voor de afdeling, zegt hij dat hij nu levens redt met het De Feiten over Drugs programma van de Foundation for a Drug-Free World. Hier volgt een gedeelte uit een brief die hij aan de Foundation heeft geschreven:

“Niemand begrijpt de positieve invloed van een gedegen programma voor drugs­voorlichting beter dan wetsdienaren, maar helaas zitten veel afdelingen met het probleem dat ze hun geld uitgeven aan het bestrijden van drugs-gerelateerde criminaliteit in plaats van aan drugsvoorlichting of-preventie.

“Een simpele zoekopdracht op het Internet leidde me naar de Foundation for a Drug-Free World. Ik was aan het kijken welke andere programma’s voor drugsvoorlichting er beschikbaar waren en ik kreeg het gevoel dat ik de hoofdprijs had gewonnen. Wat ik vond waren namelijk de antwoorden op de door mijn leerlingen meest gestelde vragen. Het De Feiten over Drugs programma leverde boekjes met details over de meest gebruikte drugs en bood voorlichters zoals ik, de materialen die nodig zijn om de deskundige in het klaslokaal te worden, zoals men dat ook van ons verwacht.

lees meer >>

FEITEN EN CIJFERS

De website » drugfreeworld.org ontvangt jaarlijks meer dan 12 miljoen bezoekers, waardoor het één van de best bezochte websites voor drugsvoorlichting en -preventie is.

De Feiten over Drugs Voorlichting op Scholen

Slowakije Lezingen voor 120.799 leerlingen op 2663 scholen
Venezuela lezingen voor 450.000 leerlingen op 1346 scholen
Taiwan Lezingen voor 307.965 leerlingen op 921 scholen


FEITEN
Het fabriceren van “legale” drugs

Om te begrijpen wat synthetische marihuana en andere synthetische drugs zijn, moet men weten wat “designer drugs” zijn.

Een designer drug is een synthetische versie van een illegale drug. De chemische samenstelling ervan is enigszins veranderd, om te vermijden dat de drug in de categorie van illegale drugs valt. Eigenlijk is het een experiment door een clandestiene chemicus om een nieuwe drug te fabriceren die “legaal” is.

Wanneer wetsdienaars lucht krijgen van die synthetische drug en deze illegaal verklaren, creëren clandestiene chemici weer een gewijzigde versie die nog niet onder de classificatie van “illegaal” valt. En zo herhaalt de cyclus zich.FOUNDATION FOR A DRUG-FREE WORLD
gedenkt de Internationale Dag tegen Drugs

Voor 26 juni 2014, de Internationale Dag tegen Drugs en Illegale Handel van de Verenigde Naties, organiseerde de Foundation for a Drug-Free World meer dan 200 evenementen om mensen bewuster te maken van de gevaren van drugs, waarbij ze in 28 landen over de gehele wereld voorlichtingsmaterialen van De Feiten over Drugs verspreidde en daarmee de antidrugs-boodschap aan zo’n 250.000 mensen overbracht.

Het belangrijkste evenement van de Foundation werd gehouden in de zalen van het Congres van de Verenigde Staten op Capitol Hill, waarbij men Congresleden en ambtenaren van de Drug Enforcement Administration trok.

Evenementen van Drug-Free World werden ook op andere plaatsen in de wereld gehouden:

» Europa/Midden-Oosten
Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk

» Afrika
Algerije, Kenia, Lesotho, Zuid-Afrika, Zimbabwe

» Azië
Japan, Taiwan

» Australië
Australië, Nieuw-Zeeland

» Noord-Amerika
Verenigde Staten, Canada, Mexico

» Zuid-Amerika
Costa Rica, Venezuela


EFFECTIEF DRUGSONDERWIJS REDT LEVENS

Steun de Foundation for a Drug-Free World en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdrage kunnen wij voorlichtingsmaterialen gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw gulle bijdrage helpt ons mensen te voorzien van de feiten die ze nodig hebben om gezonde en drugsvrije levens te leiden.