ADVERTENTIES DRUGSBESEF WINNEN SILVER TELLY AWARDS

Een serie van drugsonderwijs non-profit commercials van de Foundation for a Drug-Free World is bekroond met twee Zilveren Telly Awards. De TV-advertentieserie “Ze Zeiden/Ze logen” wordt erkend als de “Beste Publieke Campagne” en een andere prijs ging naar een afzonderlijke advertentie:“One Hit”, die tot “De Beste Non-profit Commercial” werd verkozen.

Deze krachtige non-profit commercials, geregisseerd en mede-geschreven door prijswinnaar regisseur Gary Ravenscroft samen met schrijver Christopher Smith, tonen tieners die tot drugsmisbruik en tragedie misleid zijn.

De bekroonde advertenties laten tieners van verschillende etnische afkomst zien die vertellen wat hun is gezegd om ze aan de drugs te krijgen, gevolgd door waarheidsgetrouwe gebeurtenissen die de impact weergeven, die dit uiteindelijk op het leven van een tiener en zijn familie heeft. De dramatische en levendige video's eindigen met de uitnodiging aan het publiek om zich via de website van de Foundation, drugfreeworld.org van de “feiten over drugs” op de hoogte te stellen.

“Deze advertenties geven mensen informatie over wat drugs werkelijk doen, niet alleen wat betreft het individu, maar ook ten opzichte van zijn familie, vrienden en de samenleving”, aldus regisseur Ravenscroft. “Eerlijk gezegd, lopen wij allemaal risico omdat drugs verreikende effecten hebben op ons allemaal. Deze advertenties ontmaskeren dus wat mensen op straat horen en helpt hen de feiten te verkrijgen die ze nodig hebben, voordat het te laat is.”

De Telly Awards, die sinds 1978 worden gepresenteerd, bekronen ieder jaar opnieuw de beste advertentie, video en film. De afgelopen 29 jaar is deze competitie de grootste in haar soort geworden, met inzendingen vanuit 30 landen.

Om er meer over aan de weet te komen, bestel dan een GRATIS Feiten over Drugs Actiepakket