Echte Mensen, Echte Verhalen

ECHTE VERHALEN OVER DRUGSMISBRUIK

De beste manier om de feiten over drugs te presenteren is door middel van de verhalen van diegenen “die het hebben meegemaakt”. Door hun verhalen te vertellen, kunnen ze doorgeven wat ze hebben geleerd zodat anderen niet diezelfde fouten maken.

Deel deze informatie met je vrienden. Drugsonderwijs redt levens.

“Mijn doel in het leven was niet leven... het was high te worden. Ik zat in een neerwaartse spiraal waaruit ik niet meer kon ontsnappen. In de loop der jaren begon ik aan cocaïne, marihuana en alcohol vanuit de misplaatste overtuiging dat ik daardoor mijn problemen zou kunnen ontvluchten. Het maakte alles alleen maar erger. Ik had alles, een goede baan, geld, een liefhebbende familie, en toch voelde ik me leeg van binnen. Alsof ik helemaal niets had. Tijdens die twintig jaar dat ik gebruikte, bleef ik tegen mezelf zeggen: na deze keer stop ik er voorgoed mee. Maar dat gebeurde nooit. Er waren zelfs momenten dat ik het leven wilde opgeven.”John

“Het begon met wiet en toen kwamen de pillen (XTC) en de LSD; ik maakte cocktails van alle soorten drugs, nam zelfs overdoses om de werking langer te laten duren. Ik nam twee jaar lang iedere dag grote hoeveelheden van die chemicaliën, totdat ik een verkeerde trip had en een psychose kreeg. Ik bad en smeekte dat dit gevoel weg zou gaan, ik hoorde stemmen in mijn hoofd, begon te beven en kon zes maanden lang mijn huis niet uit. Ik werd erg teruggetrokken en had het idee dat iedereen mij in de gaten hield. Ik durfde me niet in het openbaar te vertonen. Man! Ik kon niet eens autorijden!”

“Uiteindelijk werd ik dakloos; ik woonde en sliep op straat in een kartonnen doos, en bedelde om aan mijn volgende maaltijd te komen.”

“Ik vroeg mezelf af of dit het absolute dieptepunt was en ik denk dat het dat inderdaad was. Toen ik die daklozen bekeek, besloot ik dat ik er genoeg van had. Ja, ik wilde drugs, maar ik besefte dat ik toch liever wilde leven.”Ben

 

Bestel uw GRATIS Informatiepakket