Muzikanten uit Praag in de Tsjechische Republiek maken promotie voor de drugsvrije boodschap met spandoeken, T-shirts en de distributie van boekjes. Een populaire manier om het programma "De Feiten over Drugs" te promoten zijn drugsvrije concerten. Deze bereiken een breed scala van de samenleving, van volwassenen tot risicojongeren.

PREVENTIEVE VOORLICHTING:
JONGEREN BEREIKEN VOORDAT DRUGS DAT DOEN

Uit enquêtes blijkt dat vele onderwijzers geen effectief drugsvoorlichtingsmateriaal hebben dat jongeren aanspreekt. Ze vertellen dat ze nauwkeurige, bijgewerkte en goed gepresenteerde materialen nodig hebben die de aandacht van de studenten weten te trekken en vast te houden.

Ons Feiten over Drugs materiaal kan daar bij helpen. Ze zijn actueel, compleet en gemakkelijk door studenten te begrijpen. Onze materialen, die gebaseerd zijn op gezaghebbende studies en enquêtes, worden gepresenteerd op een manier die op jongeren interessant en overtuigend overkomen. En door ze te bestuderen, melden jongeren dat ze niet alleen beseffen dat het het beste is om drugs geheel links te laten liggen, maar ze weten waarom ze dat zouden moeten.

Niemand houdt er van de les te worden gelezen over wat ze wel of niet mogen doen, en vooral tieners niet. Daarom verstrekken we de feiten die het iemand mogelijk maken een goed onderbouwde beslissing te nemen om drugsvrij te blijven. De sleutel tot het succes van dit onderwijsprogramma is deelname van de student. Om die reden worden jongeren uitgenodigd om mee te doen aan activiteiten die een drugsvrij leven promoten—activiteiten die populair blijken te zijn en die studenten en andere mensen van alle leeftijden erbij weten te betrekken.