LSD

LSD

"Op zestienjarige leeftijd maakte ik voor het eerst kennis met een drug waar ik drie jaar lang aan verslaafd bleef – LSD. Ik was me niet bewust van het feit dat LSD de sterkste hallucinogene drug is.

Ik kreeg de drug op een klein stukje papier dat niet groter was dan de top van mijn wijsvinger en dat een postzegeltje werd genoemd. Een kwartier nadat ik het postzegeltje op mijn tong had gelegd, werd mijn hele lichaam heet en begon ik te zweten.

Daarnaast kreeg ik ook nog verwijde pupillen, misselijkheid en ‘kippenvel’. Terwijl ik high was van de LSD vonden er een enorme vervormingen plaats, zowel in mijn verstand als in mijn lichaam. De visuele veranderingen, samen met de extreme veranderingen in stemming, waren net een soort vreemde, beangstigende reis, waarbij ik het gevoel had dat ik geen controle meer had over mijn verstand en mijn lichaam.” Edith

"Ik bleef dagen lang achtereen zonder slaap feest vieren. Uiteindelijk had ik veel gewicht verloren, ik zag er uit als een wandelend geraamte en iedereen die van me had gehouden wilde me niet meer zien.Tom

"Op dertienjarige leeftijd dronk ik voor het eerst alcohol en spoedig daarna maakte ik kennis met marihuana. LSD volgde al snel en ik werd eraan verslaafd; ik nam het alsof het snoep was.

Op een avond raakte ik tijdens een van mijn uitspattingen bewusteloos en werd ik wakker met bloed over mijn hele gezicht en ik had ook overgegeven. Op de een of andere wonderbaarlijke manier hield ik mezelf wakker en maakte ik me schoon. Ik klom in mijn auto, bevend als een rietje, en reed naar mijn ouders. Huilend kroop bij mijn moeder in bed.

"Toen ik eenentwintig was, ging ik voor het eerst naar een afkickkliniek.”Donna

"Ik begon op vijftienjarige leeftijd met drinken. Daarna ging ik over op het gebruik van XTC, speed, cocaïne en LSD.

Ik vond het moeilijk om een baan te houden en werd depressief, en ik dacht dat ik nooit mijn obsessie voor drugs de baas zou kunnen worden. Ik probeerde tweemaal met een overdosis pillen zelfmoord te plegen. Ik werd naar psychiaters doorverwezen die me nog meer drugs gaven, antidepressiva en kalmeringsmiddelen, maar dat maakte alles alleen maar erger.

"Om mijn gevoelens te kunnen uiten begon ik mezelf te verwonden – ik begon mezelf te snijden en te branden.”Justin

"Ik begon in stripclubs en casino’s rond te hangen en had steeds meer bandeloze seksuele relaties, ik bezocht bordeel na bordeel en maakte al spoedig kennis met andere drugs. In de tussentijd had ik mijn hele erfenis erdoor gejaagd en moest ik naar een kraakpand verhuizen, waar ik een jaar lang woonde en mensen zag sterven; ik raakte mijn zaak kwijt en ging stelen.

In november 2003 werd ik gearresteerd toen ik een auto wou stelen en ging de gevangenis in. Ik had iedereen die van mij hield pijn gedaan en van me vervreemd en ik werd door hen verstoten. Uiteindelijk werd ik dakloos en kwam op straat terecht. Ik sliep in een kartonnen doos bij het station. Ik moest bedelen en vechten om mijn volgende maaltijd bij elkaar te schrapen.”Frederick

”Toen ik LSD had gebruikt werd ik de dagen daarop ontzettend angstig en depressief. Na mijn eerste LSD-trip ging ik het regelmatig gebruiken, soms wel vier of vijf keer per week. Iedere keer dat ik de drug gebruikte, dreef ik mentaal weer verder weg van de realiteit. Het uiteindelijke resultaat was dat het onmogelijk werd om mezelf in mijn eigen vel normaal te voelen”.– Andrea