OUDER-LERAAR VERENIGING HELPT ZIJN MISSIE TE BEREIKEN

Vertegenwoordigers van de Ouder-Leraar Vereniging uit heel de Verenigde Staten maakten kennis met de Feiten over Drugs materialen tijdens hun jaarlijkse Expo.

De Ouder-Leraar Vereniging werkt eraan om kinderen een betere toekomst te geven en Drugsvrije Wereld geeft ze een steuntje in de rug.

Dit jaar nam Drugsvrije Wereld Internationaal eind juni deel aan de PTA Conventie en Expo in Columbus, Ohio, in de VS. De Parent Teacher Association (PTA, Ouder-Leraar Vereniging) is een organisatie van ouders, leraren en de medewerkers opgezet om de participatie van ouders in scholen te vergroten. De nationale PTA in Amerika is een van de grootste en oudste vrijwilligersorganisaties die uitsluitend werkt ten behoeve van kinderen en jongeren. Ze werd in februari 1897 opgericht, in eerste instantie als het Nationale Congres van Moeders.

De missie van de PTA, zoals vermeld op hun website, is “het realiseren van het potentieel van ieder kind door gezinnen en gemeenschappen te betrekken en te empoweren om als voorstander op te treden voor alle kinderen”. De Feiten over Drugs materialen konden niet beter zijn om bij dat doel te helpen, omdat drugs elk aspect van het bereiken van dat doel ondermijnen.

De PTA-leden die de Expo dit jaar bezochten, vertegenwoordigden meer dan vier miljoen ouders, leraren, grootouders, zorgverleners, pleegouders en andere zorgzame volwassenen in de Verenigde Staten. DFW stalde de verschillende materialen die ze biedt uit, met inbegrip van de serie van 14 boekjes over de meest gebruikte drugs, het Feiten over Drugs Onderwijspakket, de Echte Mensen, Echte Verhalen documentaire en de 17 “Ze Zeiden/Ze Logen” non-profit commercials.

Met meer dan 150 PTA-leden – onder wie meerdere voorzitters van PTA’s – die volledige Feiten over Drugs Onderwijspakketten mee naar huis namen, was het duidelijk dat de materialen precies passen in hun werk. Onder de mensen die interesse hadden in de materialen waren leden uit Illinois en Kentucky, die verzochten om een uitgebreide implementatie in de hele staat, en de vertegenwoordiger van de Europese PTA die met militaire scholen overzee werkt.

Met onderzoek dat laat zien dat het gebruik van drugs vaak al in iemands vroege tienerjaren begint en soms zelfs eerder dan dat, is het geen verrassing dat de onderwijsmaterialen van DFW zo populair zijn bij ouders en leraren. Eén aspect van de situatie is dat tegen de tijd dat ze in het laatste jaar van de middelbare school zitten, bijna 70 procent van de middelbare scholieren alcohol heeft gedronken, de helft heeft drugs gebruikt en 20 procent heeft een medicijn op recept voor een niet-medische toepassing gebruikt.

Dit was maar al te reëel voor een lid van de PTA uit Atlanta, Georgia, die ook docent van jonge mariniers is. Zij bezocht de stand en zei dat ze de online materialen van DFW al gebruikt had. Ze vertelde over de grote impact die ze hadden op haar leerlingen. Ze geeft haar leerlingen ook exemplaren van de DFW-boekjes, zodat ze iets mee naar huis kunnen nemen dat hen eraan herinnert wat ze in de klas geleerd hebben. Ze vond het geweldig dat de boekjes zo “op feiten gebaseerd en gemakkelijk te gebruiken zijn”.

Met onderzoek dat laat zien dat het gebruik van drugs vaak al in iemands vroege tienerjaren begint en soms zelfs eerder dan dat, is het geen verrassing dat de onderwijsmaterialen van DFW zo populair zijn bij ouders en leraren.

Een andere bezoeker van de stand, de voorzitter van de PTA van Georgia, maakt ook gebruik van de materialen en vindt ze geweldig. Zij is bezig geweest om meer betrokkenheid te krijgen van scholen en onderwijskundige organisaties bij de link tussen mensenhandel en bendes met drugs. Ze ziet drugsvoorlichting als een belangrijke oplossing daarvoor.

De voorzitter van de PTA van Alaska had de Feiten over Drugs materialen het jaar daarvoor ontvangen, maar in de enorme aardbeving in november 2018 was ze ze kwijtgeraakt. Ze was daarom maar al te blij toen ze een nieuw pakket kon krijgen en wilde uiteindelijk het programma in de hele staat implementeren.

Een beleidsvoorzitter van de PTA van Maryland was ook al bekend met het Drugsvrije Wereld programma en bestelde meteen extra DFW-materialen om ze te implementeren.

Leerkrachten kunnen gemakkelijk hun eigen Feiten over Drugs Onderwijspakket bestellen op nl.drugfreeworld.org/onderwijzer.


MENSEN REDDEN VAN DRUGS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.