SHELBY COUNTY KRIJGT DE FEITEN OVER DRUGS

Jan Corbett (rechtsboven) bracht de Feiten over Drugs naar de Shelby County Drug Free Coalition (grote foto) en die hebben meer dan 5000 jongeren met de materialen bereikt.

Toen Jan Corbett met pensioen ging, vond ze haar echte passie: de jeugd behoeden voor de verwoesting ten gevolge van drugs- en alcoholmisbruik.

Shelby County, Alabama, is net als elke andere county in het land. We vechten tegen drugsmisbruik en verslaving, en te veel kinderen sterven”, zegt Jan Corbett, coördinator voor de Shelby County Drug Free coalitie.

Terwijl ze opgroeide zag ze in haar eigen gezin de verwoestende gevolgen van alcoholisme. Nadat ze 31 jaar les had gegeven, besloot ze toen ze met pensioen ging om zich fulltime in te zetten voor drugspreventie.

“Ik kan niet thuis stilzitten”, zegt ze. “Mijn passie is om andere kinderen te helpen zodat ze niet hetzelfde hoeven mee te maken als wat ik heb meegemaakt.”

Hoewel de gebruikspercentages in Shelby op hetzelfde niveau blijven, is het idee onder de jeugd dat alcohol en marihuana schadelijk zijn sterk verminderd. Daarom moeten we ze hier snel informatie over geven en ook over andere drugs zoals: heroïne, synthetische drugs, voorgeschreven medicijnen en kratom.

Tot op heden heeft hun coalitie meer dan 235.000 kinderen en volwassenen bereikt met presentaties op scholen, ouderconferenties, gezondheidslessen, lessen over het helpen van leeftijdsgenoten, sociale media en tijdens kerk- en gemeenschapsevenementen. Tijdens de “Rood Lint Week”, een week in oktober die in de VS gewijd is aan drugspreventie, gaven ze presentaties in 16 scholen, onderwezen ze 14.300 leerlingen en distribueerden ze 18.690 educatieve materialen.

“Leerlingen hebben het gevoel dat deze drugs niet schadelijk zijn. Wanneer we ze dus over de negatieve effecten van deze drugs kunnen leren hebben we veel bereikt.”

Corbett liet haar coalitie en daarmee dus Shelby County kennis maken met De Feiten over Drugs. “De mensen van Shelby County houden van het pakket omdat de onderdelen perfect zijn om kinderen de feiten over deze drugs te vertellen! Leerlingen hebben het gevoel dat deze drugs niet schadelijk zijn. Wanneer we ze dus over de negatieve effecten van deze drugs kunnen leren hebben we veel bereikt.”

Haar ijverige toewijding aan de jeugd is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. De Assistent Officier van Justitie van de county gaf haar onlangs een gedenkplaat voor “Onzelfzuchtige toewijding aan de families in Shelby County”.

Corbett was verrast. “Ik werk heel hard en verwacht geen erkenning. Ik wil dolgraag een positief verschil uitmaken.”


FEITEN

SAMENWERKEN
Er zijn vele handen nodig voor het creëren van een drugsvrije wereld.

6000

PERSONEN & INSTANTIES

hebben met Drugsvrije Wereld samengewerkt om de jeugd te onderwijzen.

1200

POLITIEKORPSEN

gebruiken het De Feiten over Drugs onderwijsprogramma.

190

LANDEN/
GEBIEDEN

met scholen die de jeugd onderwijzen met materialen van De Feiten over Drugs.

3 miljoen

LEERLINGEN

van meer dan 38.400 scholen hebben les gekregen met de materialen van De Feiten over Drugs.

22

TALEN

waarin De Feiten over Drugs materialen beschikbaar zijn.


DONEER

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.