DRUGSVRIJE BOGOTÁ DAG LANCEERT TWEEDE JAAR OM ÉÉN MILJOEN COLOMBIAANSE BURGERS TE BEREIKEN

Beroemdheden, schoonheidskoninginnen, militaire officieren, politieagenten en functionarissen zullen zich bij Drugsvrije Wereld Colombia aansluiten om voort te bouwen op het succes van het afgelopen jaar met 40.000 mensen die beloofden om drugsvrij te leven.

Drugsvrije Wereld Colombia gaat in 2019 door met haar campagne om de Feiten over Drugs in heel het land te verspreiden, met het uiteindelijke doel een drugsvrij land.

Ook dit jaar houdt Drugsvrije Wereld Colombia trots haar jaarlijkse Drugsvrije Bogotá Dag, in samenwerking met lokale ambtenaren, de politie en het leger. Het uiteindelijke doel is dat één miljoen burgers de gelofte doen om een drugsvrij leven te leiden.

Dit doel werd in 2018 gelanceerd toen de dag door de regering van Bogotá officieel werd gelanceerd als de Drugsvrije Bogotá Dag. DFW Colombia had het allemaal onder controle. Ze deden de eerste dag in stijl met meer dan 400 vrijwilligers die volgepakt waren met De Feiten over Drugs boekjes, klemborden en gelofteborden op meer dan 35 locaties in de stad. Hun boodschap was simpel: “Minder drugs = Meer leven”.

Het begon ’s ochtends met een persconferentie met leidinggevenden van de Colombiaanse Nationale Politie, onder wie luitenant-kolonel Angelica Bedoya, Hoofd van Preventie bij de Nationale Politie. Ook Miss Colombia International, acteur/producer Agmeth Escaf en Ingrida Lingyte, voorzitter van Drugsvrije Wereld Colombia, deden mee.

Tv-stations in Bogotá kondigden de speciale dag aan en moedigden mensen aan om te komen om de Drugsvrije Gelofte te tekenen. Citytv Bogotá had een interview met Lingyte en het nieuws was ook te zien op Canal Capital, RCN TV en CM1 TV. Zeven radiostations, waaronder de Nationale Politieradio, en het dagblad El Tiempo namen het op in het nieuws.

Geen plek in de stad werd vergeten, overal was er een DFW-stand, media-aandacht of interesse via sociale media.

Tv- en filmsterren en sporters gebruikten hun sociale media om de mensen van Bogotá aan te moedigen om deze toezegging voor het leven te maken. Geen plek in de stad werd vergeten, overal was er een DFW-stand, media-aandacht of interesse via sociale media. Drugsvrije Bogotá Dag werd afgesloten met 40.000 handtekeningen op gelofteborden. Ook nabijgelegen steden organiseerden hun eigen Drugsvrije Dag.

De activiteiten die in de afgelopen maanden zijn gestart, leiden nu allemaal naar de tweede Drugsvrije Bogotá Dag in 2019. Drugsvrije Wereld houdt niet op, tot het doel van één miljoen geloften om drugsvrij te leven, is bereikt.


FEITEN

PSYCHEDELICUMS: DE FEITEN

Psychedelische middelen zijn onder andere DMT, LSD, PCP, mescaline en psilocybin. Hier zijn de feiten:

1 tot 7

PROCENT

van de 15- en 16-jarige scholieren in 24 landen in de Europese Unie en in Noorwegen hebben hallucinerende paddenstoelen gebruikt

4,2

PROCENT

van de Europeanen tussen 15 en 24 jaar hebben ten minste één keer LSD geprobeerd

10 tot 12

UREN

is de tijd die de hallucinogene effecten van mescaline kunnen aanhouden

32

MILJOEN

mensen in de VS gebruiken psychedelische drugs

53

PROCENT

toename van het gebruik van DMT in de VS tussen 2006 en 2012


MENSEN REDDEN VAN DRUGS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.