CRIMINALITEIT AANPAKKEN MET DRUGSVOORLICHTING

BUFFALO, VS
6 augustus 2019

Drugsvrije Wereld voorziet in materialen bij het stadhuis van Buffalo, tijdens de lancering van de National Night Out-activiteiten van die stad.
Drugsvrije Wereld voorziet in materialen bij het stadhuis van Buffalo, tijdens de lancering van de National Night Out-activiteiten van die stad.
Tijdens de jaarlijkse National Night Out-evenementen van de politie sluiten Drugsvrije Wereld-afdelingen in de VS zich bij hen en hun strijd tegen criminaliteit aan.

National Night Out, ‘America’s Night Out Against Crime’, is een bewustwordings­evenement dat elk jaar op de eerste dinsdag van augustus wordt gehouden en door de politie wordt georganiseerd. Het wordt gesponsord door de National Association of Town Watch en begon in 1982 als een eenvoudige daad van buren die hun verandalichten aandeden terwijl ze voor hun huizen zaten. Aan dat eerste evenement namen zo’n 2,5 miljoen inwoners van 400 gemeenschappen in 23 staten van de VS deel. In 2016 namen die avond 38 miljoen inwoners van 16.000 gemeenschappen in het hele land deel en daarnaast waren er ook evenementen en activiteiten die politie en inwoners samenbrachten.

Het evenement is bedoeld om het bewustzijn van politieprogramma’s in gemeenschappen te verhogen. Drugsvrije Wereld-afdelingen zijn vaste deelnemers aan de National Night Out geworden, en dit jaar was het niet anders.

In Seattle, Washington, bijvoorbeeld leverde DFW Feiten over Drugs-boekjes aan een evenement dat buiten de Scientology Kerk van Seattle werd gehouden. Er was livemuziek en een barbecue die vanuit een antieke Model-T Ford truck uit 1941 werd opgediend. Voor kinderen was er een ballonartiest en iemand die gezichten schminkte.

Drugsvrije Wereld-afdelingen zijn vaste deelnemers aan de National Night Out geworden, en dit jaar was het niet anders.

In Los Angeles steunde DFW de LAPD’s National Night Out. Ze hadden een stand op de locatie waar politieagenten, plaatselijke bewoners en pastoors langskwamen. Een aantal plaatselijke non‑profit­organisaties en mensen die ‘veilige huizen’ en reclasserings­faciliteiten runnen, namen materiaal mee en verzochten om presentaties voor hun liefdadigheids­organisaties. De Scientology Kerk Los Angeles hield op haar parkeerplaats haar eigen National Night Out voor de gemeenschap, inclusief een springkasteel voor kinderen, een band die livemuziek speelde en buurtpolitie die de locatie bezocht. Een DFW-bus was er ook. Aanwezigen konden instappen en de documentaire Echte Mensen – Echte Verhalen bekijken terwijl de airconditioning in de bus aanstond.

Een Drugsvrije Wereld-stand op het National Night Out-evenement in Washington DC.

In het noorden, in Sacramento, werd Drugsvrije Wereld uitgenodigd om deel te nemen aan de National Night Out in het Robla Community Park. Bij het evenement waren naast vertegenwoordigers van de politie, de sheriff en de brandweer van Sacramento, tientallen groepen en sponsors betrokken.

Aan de andere kant van de VS, in Buffalo, New York, nam het Drugsvrije Wereld-team deel aan de persconferentie van de burgemeester van Buffalo, waar de aftrap voor de National Night Out-activiteiten van de stad werd gegeven. Omdat hij het belang van drugsvoorlichting begreep om criminaliteit te voorkomen, liet de Director of Citizen Services van Buffalo de verzamelde ambtenaren weten dat hij DFW steunde en werden er DFW-materialen verstrekt. Er werd aangekondigd dat als onderdeel van de National Night Out-activiteiten van de stad, elke buurtclub drugs­voorlichtings­materialen kon krijgen, die ze als ze dat wilden in hun buurt konden uitdelen. De tafel werd overspoeld met mensen die materialen voor hun buurtclubs meenamen.

En zo begon een National Night Out voor het DFW-team van Buffalo. Ze verzamelden materialen, inclusief bordjes en T-shirts, en gaven ze aan 50 buurtclubs voor hun evenementen, 37.410 boekjes in totaal. Ze namen toen deel aan een National Night Out in het Johnnie B. Wiley-centrum. Daar werkte DFW samen met de sportbond van de politie en zetten een tafel op om boekjes aan de aanwezigen te kunnen uitdelen. Daarna gingen ze naar het Northland Beltline Workforce Training Center voor hun evenement. Daar werd de DFW-vertegenwoordiger op het podium uitgenodigd om iedereen over de campagne te vertellen. Vervolgens was er het Black Rock-buurtevenement in de oude Poolse buurt, waar een vertegenwoordiger van het kantoor van de Officier van Justitie van de county Erie hen feliciteerde met hun werk.

En zo vonden er overal in de VS soortgelijke evenementen plaats, van Cincinnati tot New York, van Washington DC tot Florida en overal elders, allemaal gericht op het verminderen van de criminaliteit door middel van drugsvoorlichting.