JEUGD VOORLICHTEN EN MOTIVEREN OM DRUGSVRIJ TE LEVEN

BOSTON, VS
20 september 2019

Darren Tessitore verloor nog voor hij vijftien was zeven vrienden aan drugs. Om te zorgen dat jongeren in Amerika niet in dezelfde val lopen, ging hij met rijinstructeurs samenwerken om kinderen te bereiken voordat drugs dat doen.

Darren Tessitore, ambassadeur voor Drugsvrije Wereld (Drug-Free World, DFW), is op een missie om elke jongere in de VS met de feiten over drugs te bereiken. Zijn missie kwam voort uit zijn eigen vervelende persoonlijke ervaringen. Tessitore maakte in zijn vroege tienerjaren kennis met wiet, en ging al snel over op sterkere drugs. Hij bezocht regelmatig het politiebureau in zijn geboortestad, maar niet om goede redenen. Toen echter te veel vrienden aan een overdosis waren gestorven, wist hij dat hij op het verkeerde spoor zat en wilde hij in plaats daarvan een verschil maken.

Darren Tessitore geeft seminars aan rijinstructeurs in de VS, die op hun beurt seminars aan hun leerlingen geven.
Darren Tessitore geeft seminars aan rijinstructeurs in de VS, die op hun beurt seminars aan hun leerlingen geven.
 

“Millennials drinken meer dan ooit. Er zijn nu gewoon zoveel drugs te krijgen. Mensen sterven aan drugs. Zo simpel is het. ‘O cool, ik word een beetje high.’ En voor je het weet hebben ze een hartaanval, raken ze bewusteloos, of stappen achter het stuur van een auto en krijgen een ongeluk”, zegt Tessitore. Het bewijs hiervan zijn de meer dan 70.200 Amerikanen die in 2017 aan een overdosis stierven, een tweevoudige toename over tien jaar.

“Drugs zijn een grote epidemie. De juiste voorlichting zal het tij keren”, voegt hij eraan toe. Tessitore is vader van drie meisjes en zegt: “Ik herinner me dat ik bij mezelf dacht: ik kan dat niet laten gebeuren. Niet alleen voor hen, maar voor iedereen.”

Hij moest echter wel een manier vinden om jongeren in de VS te bereiken. In 2010 vond hij de oplossing toen hij werd uitgenodigd om op een DFW-stand te staan tijdens de New England Driver’s Education Convention. “Ik herinner me dat de tafel letterlijk overspoeld werd met iedereen die in die ruimte was. Er waren waarschijnlijk 200 mensen, en ze kwamen allemaal naar onze tafel en vroegen: ‘Wie zijn jullie? Wat voor materiaal is dit?’” Tessitore kwam erachter dat voorlichting over drugs en alcohol onderdeel was van het rij-onderwijs, dat in de VS al in de eerste jaren van de middelbare school wordt gegeven.

Daarom nam hij contact op met de voorzitter van de Driving School Association of the Americas en vertelde hem over de campagne. Dat leidde tot een uitnodiging om naar hun nationale conventie te komen. “We gaan rijlesinstructeurs trainen, omdat zij alle kinderen in het land kunnen bereiken voordat ze met drugs in aanraking komen.”

Hij presenteerde het programma en alle materialen, waarna honderden rijscholen zich voor het leerplan inschreven. Al snel daarna gingen hij en zijn jongste dochter, Sandra, van staat naar staat om seminars over hoe je de materialen gebruikt, aan rijscholen te geven. Hij bereikte daarmee in totaal 29 staten.

Kijk, om meer te weten te komen over het werk van Darren Tessitore, naar nl.Scientology.tv/DTessitore.