FLASHMOB IS STARTSEIN VOOR INITIATIEF OM DRUGGEBRUIK IN LA AAN TE PAKKEN

LOS ANGELES, VS
12 februari 2022

Op de avond voor de Super Bowl LVI in Los Angeles is een flashmob op Hollywood/Highland het startsein voor een enorme drugspreventie­campagne om het bewustzijn van drugsgebruik te verhogen.

Vrijwilligers van Drugsvrije Wereld verrassen de menigte op Hollywoods beroemde Walk of Fame met een flashmob om een drugsvrij leven te promoten.
Vrijwilligers van Drugsvrije Wereld verrassen de menigte op Hollywoods beroemde Walk of Fame met een flashmob om een drugsvrij leven te promoten.
 

Vrijwilligers van Drugsvrije Wereld verrasten op zondag 6 februari toeristen en shoppers in het hart van Hollywood met een flashmob. Ze begonnen aan een serie evenementen in de aanloop op de Super Bowl om het bewustzijn van het gevaar van drugs te verhogen. En terecht.

In de eerste tien maanden van de pandemie steeg in Los Angeles het aantal sterfgevallen door een onopzettelijke overdosis drugs met 52 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De vrijwilligers verenigden zich om honderdduizenden Feiten over Drugs-voorlichtings­boekjes uit te delen aan winkels, bedrijven en in populaire locaties in LA County.

Terwijl alle ogen gericht waren op de City of Angels voor Super Bowl LVI in het nieuw gebouwde SoFi Stadion, sloot NFL-legende Marshall Faulk, een nationale woordvoerder voor de Foundation for a Drug-Free World, zich bij de vrijwilligers aan. Hij nodigde fans uit om zich in te schrijven voor drugsvoorlichtings­cursussen en die online te doen via zijn pagina op de website van de stichting: drugfreeworld.org/marshall-faulk. Deze e-cursussen worden gratis aangeboden en zijn voor iedereen toegankelijk.

“Er is geen zachte, aardige manier rond drugs”, zegt Faulk. “Ze doen wat ze je aandoen en ze laten slechts een spoor van rampspoed, hartzeer en dood achter. Hoe we dat aanpakken, is gewoon door eerlijk te zijn, door het mensen te laten weten. En ik heb het niet alleen over drugs die je op straat kunt krijgen. Ik heb het ook over voorgeschreven medicijnen.”