EEN DRUGSVRIJ-FLASHMOB OM KINDEREN TEGEN DRUGS TE BESCHERMEN

OEKRAÏNE
23 juni 2019

Een Drugsvrije Wereld-flashmob geleid door plaatselijke politieagenten in Dnipro, Oekraïne.
Een Drugsvrije Wereld-flashmob geleid door plaatselijke politieagenten in Dnipro, Oekraïne.
DFW Oekraïne werkt samen met plaatselijke ngo’s, de politie en de overheid om een drugsvrij-festival en flashmob te organiseren.

Als politieagenten en jongeren samenkomen om drugsgebruik te bestrijden, wat krijg je dan? Een flashmob natuurlijk.

Als onderdeel van een samenwerkings­verband tussen de plaatselijke politie in Dnipro, Oekraïne, en Drugsvrije Wereld, onderwezen politieagenten jongeren niet alleen over de feiten over drugs, maar leerden ze hen ook dansbewegingen. Ze konden die kennis toen delen op een anti-drugsfestival met de naam: ‘I love life! I Say No to Drugs’.

Drugsvrije Wereld Oekraïne, de ngo ‘De Spirit van het Land’, de ‘Gezonde Natie’-beweging, de verkeerspolitie van de regio Dnjepropetrovsk en de regionale bibliotheek van Dnjepropetrovsk organiseerden samen het festival. Er waren workshops en demonstraties over sport, kunsten en ambachten, Feiten over Drugs-onderwijs en de flashmob.

Een anti-drugsfestival opgezet door politieagenten en ambtenaren van de stad.

De Feiten over Drugs non-profit commercials waren op grote schermen buiten het overheidsgebouw van Dnipro te zien. Toen begonnen jongeren in DFW-T‑shirts en politieagenten te dansen. Hun boodschap was eenvoudig: Oekraïne zal zonder drugs gelukkiger zijn.

De voorzitter van DFW Oekraïne sprak en vertelde dat elk kind gevaar loopt en dat ze op een bepaald moment in hun jonge leven drugs aangeboden zullen krijgen. Daarom is het van essentieel belang dat ze de feiten over drugs leren.

Het Hoofd van Politie van de Afdeling Verkeer van Dnipro en omstreken sprak ook. Hij haalde een Oekraïens spreekwoord aan: “Wees goede vrienden met je buren, want zij zullen gratis alarm slaan.” Hij wees erop dat iedere individuele persoon een alarm voor zijn vrienden moet zijn en hen moet helpen en beschermen wanneer ze ten prooi zouden kunnen vallen aan drugs.