MALEISIË LATEN ZIEN WAT HET WERKELIJK BETEKENT OM STRAIGHT EDGE TE ZIJN

Punk rocker Khai Aziz maakt gebruik van muziek en De Feiten over Drugs om Maleisische jongeren te begeleiden om een drugsvrij leven te leiden.

Drugsvrije Wereld leider Khai Aziz en zijn punkband, Second Combat, onderwijzen jongeren dat drugsvrij de beste manier is om een echte rebel te zijn en een gelukkig leven te leiden.

Khai Aziz belichaamt de punk rockgeest van opstand tegen de status quo, maar hij rebelleert tegen de stereotype punk rocker die drugs gebruikt en ontspoort. Aziz, leadzanger van de Maleisische punkband Second Combat, is “Straight edge”, wat verwijst naar diegenen die zich onthouden van alcohol, nicotine en drugs.

Maar het was niet genoeg om zelf Straight edge te zijn. Nadat hij de schade zag die zijn familie was aangedaan door de heroïneverslaving van zijn broer, wilde Aziz zeker maken dat andere families niet dezelfde pijn hoeven te ondergaan. In 2010 richtte hij Drug Free Youth Association Maleisië (DFYA) op, en al snel vond hij in Drugsvrije Wereld de perfecte partner in zijn opstand-met-een-missie.

“Naast de ervaring die ik met mijn familie heb, werden ook veel van mijn vrienden door drugs aangetrokken. Sommigen zitten in een rehabcentrum en anderen zijn gestorven. Daarna besloot ik om me uit te spreken”, zei Aziz.

Hij ging niet alleen de Feiten over Drugs materialen gebruiken als hij lezingen gaf op scholen, maar hij nam ook de DFW-gelofte en veranderde die in een punk rock “Drugsvrij Anthem”.

Aziz en zijn DFYA-leden reisden niet alleen de staat Selangar door, waar hij geboren is, maar ook heel Maleisië. Ze gingen van school tot school, inspireerden leerlingen om de gelofte af te leggen om een drugsvrij leven te leiden en om muziek te gebruiken als een manier om zich met gezonde activiteiten bezig te houden. Tot nu toe hebben ze rechtstreeks meer dan 14.000 leerlingen op 126 scholen in Maleisië met de Feiten over Drugs bereikt.

Hij nam ook kinderen die in sociale woningbouwprojecten woonden op als zijn publiek, waar hij muziek gebruikt om de jongeren weg te houden van drugs en negatieve keuzen. “Er is geconstateerd dat mensen die geen gezonde en vervullende activiteiten hebben altijd tot negatieve activiteiten aangetrokken worden. Ik heb niet alleen veel kinderen geïnspireerd, maar ik heb ook gezorgd dat een paar bands Straight edge werden. Ik geloof dat muzikanten de kracht hebben hun fans aan te moedigen om net als hen te zijn”, voegt Aziz eraan toe. Onder degenen die die stap zetten, waren 250 bands die hij met zijn drugsvrij-boodschap had bereikt.

Degenen waar hij niet rechtstreeks mee kan communiceren, bereikt hij via de media. Er is een documentaire over hem gemaakt en er zijn artikelen over hem verschenen in Maximum Rocknroll, het ultieme punkrock tijdschrift uit San Francisco. Alles bij elkaar hebben meer dan 3,2 miljoen mensen in Azië zijn boodschap gehoord. “Bij kinderen gebruik ik empowerment in plaats dwang. Ik verspreid niet alleen een anti-drugs boodschap maar ook een boodschap van menselijkheid en mededogen.” Na jaren van empowerment door Aziz, is het aantal drugs-gerelateerde arrestaties onder studenten in Selangor gedaald met 40 procent.


Bereik jongeren voordat drugsdealers dat doen met gratis De Feiten over Drugs boekjes.

ONDERNEEM ACTIE
Drugsvoorlichting voor leraren

In welk land dan ook, drugs eisen hun tol op de toekomst van een land – de jeugd. Na ouders zijn leraren een van de eerste verdedigingslinies om kinderen te beschermen tegen die eerste hit of dat eerste drankje, dat maar al te vaak leidt tot zwaardere drugs en verslaving.

We creëerden het Feiten over Drugs Onderwijspakket om docenten de tools te geven die nodig zijn zodat de jeugd de ware feiten over drugs krijgt. Dan kunnen ze goed onderbouwde beslissingen nemen om ze nooit te gebruiken. Een leraar kan kijken op nl.drugfreeworld.org/educator om er meer over te weten te komen en om dit pakket te bestellen.

Kijk, om een goed voorbeeld te zien van welke veranderingen drugsonderwijs kan hebben in het leven van jonge mensen, naar het verhaal van Michael DeLeon, die zijn persoonlijke reis deelt en miljoenen jongeren in de hele VS voorlicht. Kijk op: nl.scientology.tv/Michael-DeLeon.

Vertel ons jouw verhalen over het onderwijzen van jongeren over de Feiten over Drugs.