Op lokale maatschappelijke gebeurtenissen en festivals over de hele wereld, kun je leden van de Drug-Free Youth Clubs zien als ze De Feiten over drugs boekjes uitdelen aan hen die achter de feiten over Drugs willen komen.

DRUGSVRIJE CLUBS VOOR JONGEREN

In Los Angeles, kwamen leden van een Drug-Free Youth Club erachter wat zij zouden kunnen doen om anderen te onderwijzen en zo drugsgebruik te voorkomen.

Iedere twaalf seconden experimenteert een schoolgaand kind voor het eerst met illegale drugs. Daarom is het nog dringender dat drugsvoorlichting wordt gegeven en preventieve maatregelen worden genomen voordat de kinderen er aan beginnen.

Als onderdeel van het drugsonderwijs en de bewustwordingscampagnes van de Stichting voor een Drugsvrije Wereld, sponsoren scholen en gemeenschapscentra over de hele wereld Drugsvrije Clubs voor Jongeren en zetten ze op. Waar dit ook gebeurt, de boodschap is eenvoudig: ontdek de feiten over drugs.

Jongeren worden drugsvrije activisten door mee te doen in de clubs en aan de vele gemeenschapsactiviteiten. Zestien non-profit commercials en de 90 minuten durende documentaireDe Feiten over Drugs: Echte Mensen—Echte Verhalen worden regelmatig vertoond om een diepgaande beschrijving te geven van een bepaalde drug.

De activiteiten bestaan er onder meer uit om anderen de Drugsvrije Gelofte te laten tekenen om drugsvrije levens te leiden. Door dat te doen, bieden ze tegenwicht aan de sociale druk van hun leeftijdsgenoten en creëren drugsvrije zones in hun scholen, buurten en gemeenschappen.