CYPRUS, HET EILAND VAN LIEFDE, VRIJWAREN VAN DRUGS

Stella Esmeralda deelt De Feiten Over Drugs met jongeren, als onderdeel van haar werk waarmee ze 70 procent van de bevolking van Cyprus bereikt met de Drugsvrije Wereld boodschap.

Een musicus en een nationaal parlementslid bundelen de krachten om het groeiende drugsgebruik een halt toe te roepen, daar waar jaarlijks meer dan 2 miljoen toeristen niet alleen opbrengsten geven, maar ook drugs naar Cyprus brengen.

Elk jaar overschrijdt het aantal van 2 miljoen toeristen die Cyprus, een eiland in de Middellandse Zee bezoeken, het aantal van 1,7 miljoen inwoners. Cyprus is de mythische geboorteplaats van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en passie. Ze staat bekend om haar zonovergoten stranden, heerlijke gerechten en prachtige zonsondergangen.

Echter, toeristen en de zon brengen ook party’s en drugs, wat alleen maar verergerd wordt door een financiële crisis in 2013, waar Cyprus nog maar net uit krabbelt. Kyriakos Kyriakou-Hadjiyianni, lid van het parlement van Cyprus, beschreef het als volgt: “Door de financiële crisis in Cyprus, was er een enorme werkloosheid en mensen hadden geen vertrouwen in de toekomst. Omdat toeristen veel geld uitgeven, denken veel van de plaatselijke bewoners dat ze blij zijn ‘vanwege drugs’. De plaatselijke bevolking wil dus net als de toeristen zijn en beginnen ook drugs te gebruiken.”

Stella Esmeralda Constantinu, geboren en getogen in Cyprus, is een professioneel artiest (ze was winnaar van de 2016 Akademia Music Award voor de Beste Pop/R&B song). Ze was gealarmeerd door de effecten van drugs in haar land. Om dit aan te pakken richtte ze in 2014 de Drug-Free World (DFW) Cyprus afdeling op.

Als eerste briefde ze het parlementslid Kyriakou-Hadjiyianni over DFW. Die sloot zich toen bij haar aan. Ze begonnen met de media, inclusief een interview op het nationale tv-kanaal Sigma TV, waarmee ze 40 procent van de bevolking van Cyprus bereikten. Ze gingen overal waar het mogelijk was door met het promoten van de campagne, van scholen tot ouder/leraar verenigingen, concerten en distributie-evenementen op het strand waar zowel toeristen als lokale bewoners komen. Om hun reikwijdte nog verder te vergroten, hadden ze ontmoetingen met de Commissaris van Vrijwilligerswerk, de president van de anti-Narcotica Raad van Larnaca, de politiecommissaris van Cyprus, de burgemeester en raadsleden van Paralimni – wat beschouwd wordt als de regio waar het meeste drugsgebruik onder jongeren is – en de president van het land zelf. De respons was unaniem: Cyprus heeft dit programma nodig.

Daarom zette de levering zich voort naar schooldirecteuren, in discotheken waar de meeste drugs worden gebruikt, op het jaarlijkse Flood Festival bij Fig Tree Bay en in privéscholen. Stella maakt gebruikt van haar podiumtalenten en van de talenten van kinderen die ze op haar eigen School voor de Uitvoerende Kunsten les geeft. Ze organiseerde drie algemene concerten met de sponsoring van de burgemeester van Larnaca die De Feiten Over Drugs promootten.

In totaal heeft Drugsvrije Wereld Cyprus nu 70 procent van de bevolking van Cyprus bereikt en is er al een afname van 12,4 procent te zien in de door de politie van Cyprus gerapporteerde drugszaken.


Een ex-verslaafde leidt een beweging om anderen te onderwijzen over de verwoestende effecten van drugs. Kom meer te weten op Scientology.TV

ONDERNEEM ACTIE
Zet een Geen Drugs, Wel Leven-afdeling op

De Drug-Free World Foundation (Drugsvrije Wereld Stichting) bouwt op vrijwilligers en afdelingen over de hele wereld, die de feiten over drugs verspreiden en jongeren helpen een drugsvrij leven te leiden.

Daarom nodigen we je uit om een afdeling op te zetten, door het volgende te doen:

  • Kom bij elkaar met andere mensen die zich bij jouw afdeling willen aansluiten.
  • Bestel de Feiten over Drugs materialen die je nodig hebt via geendrugs-welleven.nl
  • Begin met behulp van de Feiten over Drugs materialen seminars te geven en distributie-evenementen en andere activiteiten te organiseren.
  • Stuur ons de foto’s van je groep en je activiteiten.

Laat ons weten dat je een Geen Drugs, Wel Leven-afdeling wilt beginnen en maak voeg foto’s van je activiteiten eraan toe!


RED HET LEVEN VAN JONGEREN

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.