Menu background image
Heroïne

“CHEESE HEROÏNE”

Een zéér verslavend middel, bekend als “cheese heroïne” is een mengsel van zwart teer mexicaanse heroïne (deze heet “Zwart Teer” vanwege de kleur) en een commercieel verkoudheidsmiddel, zoals Tylenol PM.

Deze drugs kosten maar een paar dollar per dosis en zelfs kinderen van slechts negen jaar oud die verslaafd waren aan “cheese heroïne” zijn al naar de EHBO gebracht vanwege ontwenningsverschijnselen.

Combinatie van beide verdovende middelen veroorzaakt vertraging van belangrijke lichaamseigen functies zoals ademhaling en de hartslag, die tot de dood leiden. Volgens de lokale overheid is “cheese heroïne” in het noorden van Texas sinds 2004 verantwoordelijk voor tenminste veertig dodelijke slachtoffers.

Wat dealers je zullen vertellen

Bij een enquête onder jongeren waarbij gevraagd werd waarom ze ooit met drugs begonnen waren antwoordde 55% dat ze het deden omdat ze beïnvloed werden door hun vrienden. Ze wilden cool en populair zijn. Dealers weten dit.

Ze zullen zich als vriend gedragen en zeggen dat ze je zullen “helpen” met “iets om je beter voelen”. De drugs zullen ervoor zorgen dat “je erbij hoort” of “je cool maken”.

Drugdealers, met winst als enige motivatie, zullen alles zeggen om ervoor te zorgen dat jij de drugs koopt. Ze zullen je vertellen dat “heroïne een warme deken is” of dat “heroïne je beste high zal zijn”.

Het kan ze niet schelen of je leven aan de drugs kapot gaat; zolang zij maar betaald worden. Ze zijn alleen geïnteresseerd in geld. Voormalige dealers gaven toe dat ze hun klanten zagen als “poppen aan een touwtje”.

Krijg de feiten over drugs. Neem je eigen beslissingen.