3.3 Lees het boekje

Lees: Hoe ziet Ritalin eruit? En andere feiten

HOE ZIET RITALIN ERUIT? EN ANDERE FEITEN

Ritalin wordt geleverd in de vorm van kleine pilletjes, ongeveer de grootte en de vorm van aspirinetabletten, met het woordje “Ciba” (de naam van de fabrikant) erin gegraveerd. De tabletten van 5 mg zijn lichtgeel, die van 10 mg lichtgroen, en die van 20 mg zijn zowel wit als lichtgeel.

Het wordt omschreven als een stimulerend middel voor het centrale zenuwstelsel. Zelfs de fabrikant geeft echter in de bijsluiter toe dat niemand echt weet welk effect het heeft op het menselijk lichaam: “De werking op de mens is niet volledig begrepen…”

Illegale gebruikers malen de tabletten tot poeder en snuiven het op. De drug kan in water worden opgelost, waardoor het gemakkelijk in een vloeistof is om te zetten, die geïnjecteerd kan worden.

Zoals opgemerkt is door het Drug Enforcement Agency in de VS: “Farmaceutische producten buiten de wettige kanalen om, zijn de enige bronnen voor methylfenidaten die voor misbruik beschikbaar zijn”. Met andere woorden, iedere tablet van deze drug die misbruikt wordt, of het nu in de originele vorm is, in poedervorm of opgelost in water, kwam oorspronkelijk van de fabrikant. Geen enkele ervan wordt op straat geproduceerd.

“Omdat ik inmiddels een tolerantie heb opgebouwd moet ik twee tot drie pillen van 20 mg nemen om high te worden. Ik herken mijn afhankelijkheid…Ik ben opgebrand en zombie-achtig geworden.” – AlexGEBRUIKTE BENAMINGEN


RITALIN: Cocaïne Diet Coke Kiddy Cocaïne Kiddy Coke Poor man’s cocaïne R-ball Rids Skittles Smarties Vitamine R