Menu background image
Medicijnmisbruik

ROHYPNOL

Rohypnol is een kalmeringsmiddel dat ongeveer tien maal zo sterk is als Valium. Het medicijn is verkrijgbaar als witte of olijfgroene pil en wordt meestal verkocht in het doosje van de producent. Gebruikers malen de pil fijn en snuiven het poeder, besprenkelen hun marihuana ermee en roken het, lossen het op in een drankje of injecteren het.

EFFECTEN VAN ROHYPNOL

Rohypnol is ook gebruikt om iemand aan te randen, het slachtoffer verliest de kracht om nog weerstand te kunnen bieden. Hierdoor heeft het de naam “date-rape” drug.

Gebruikers van Rohypnol beschrijven het effect ervan vaak als “verlammend”. Binnen twintig tot dertig minuten na het innemen worden de effecten voelbaar en ze bereiken binnen twee uur hun piek en kunnen nog acht tot zelf twaalf uur aanhouden. Iemand kan zó uitgeschakeld raken (niet in staat om te handelen), dat hij in elkaar zakt. Ze liggen op de vloer, ogen open, in staat om gebeurtenissen waar te nemen, maar totaal niet in staat om te bewegen. Na afloop is het geheugen aangetast en kan hij zich niets herinneren van wat er gebeurd is.

De persoon ervaart een verlies van controle over de spieren, verwarring, sufheid en geheugenverlies.

Rohypnol wordt als slaapmiddel verkocht in Europa en Latijns-Amerika, maar is volgens de wet verboden in de VS.GEBRUIKTE BENAMINGEN

BRAND NAME Rohypnol STREET NAMES Forget-me pill Mexican Valium R2 Roche Roofies Roofinol Rope Rophies