De Feiten over Drugs

HEROÏNE

Heroïne wordt normaal gesproken geïnjecteerd, gesnoven of gerookt. Het is in hoge mate verslavend. Heroïne komt snel de hersenen binnen maar zorgt ervoor dat mensen traag denken en reageren; het verzwakt hun vermogen tot het nemen van beslissingen. Het maakt het moeilijk om zich iets te herinneren.

Door het injecteren van de drug loop je het risico om AIDS, hepatitis (leverziekte) en andere ziekten te krijgen die door geïnfecteerde naalden verspreid kunnen worden. Deze ziektes kunnen doorgegeven worden aan seksuele partners en pasgeboren kinderen. Heroïne is een van de drie meest voorkomende drugs bij sterfgevallen als gevolg van drugsgebruik. Gewelddadigheid en misdaad gaan met het gebruik ervan samen.

Directe gevolgen:

Gebruikers ervaren een beneveld mentaal functioneren, misselijkheid en overgeven. Het kan zijn dat je geen pijn voelt. Zwangere vrouwen kunnen een miskraam krijgen. Hartfuncties vertragen en de ademhaling wordt ernstig vertraagd, wat soms de dood tot gevolg heeft.

Gevolgen op lange termijn:

Beschadigde en/of geblokkeerde aderen, bacteriële infecties in de bloedvaten en hartkleppen, gezwellen en andere infecties, en lever- en nierziekten. Het kan longproblemen veroorzaken. Het gemeenschappelijk gebruik van injectienaalden of injectievloeistoffen kan leiden tot hepatitis B en C, HIV en andere door het bloed overgebrachte virussen.


GEBRUIKTE BENAMINGEN

HEROÏNE: Big H Brown Sugar H Hell Dust Horse Junk Smack Dope