De Feiten over Drugs

CRYSTAL METH & METHAMFETAMINE

Crystal meth en meth worden geinhaleerd, gerookt of geïnjecteerd. Lage doseringen bestaan in de vorm van pillen.

Crystal meth is een vorm van methamfetamine en ziet er uit als kleine stukjes glasachtige of glinsterende blauwwitte steentjes. Op straat staat het bekend als “ice”, “crystal”, “glass” en andere namen. Het is een zeer krachtig en verslavend door de mens gemaakt stimulerend middel dat agressie en gewelddadig of psychotisch gedrag veroorzaakt. Veel gebruikers zeiden dat ze verslaafd waren vanaf de eerste keer dat ze het gebruikten. Het behoort tot de drugs waar je het moeilijkst vanaf komt.

Gevolgen op korte termijn:

Negatieve gevolgen zijn onder andere verstoorde slaappatronen, hyperactiviteit, misselijkheid, grootheidswaanzin, toegenomen agressiviteit en prikkelbaarheid. Kan de eetlust verminderen en gewichtsverlies veroorzaken. In hogere doseringen geeft het een grotere “rush”, gevolgd door een grotere onrust en soms gewelddadigheid. Andere gevolgen kunnen slapeloosheid, verwarring, hallucinaties, angstgevoelens en paranoia zijn. Het kan krampen veroorzaken die tot de dood kunnen leiden.

Gevolgen op lange termijn:

Verhoogde hartslag en bloeddruk, schade aan bloedvaten in de hersenen, die tot beroertes of onregelmatige hartslag, stagnatie van de bloedsomloop of de dood kunnen leiden. Kan lever-, nier- en longbeschadiging veroorzaken. Gebruikers kunnen mogelijk lijden aan hersenbeschadiging, inclusief verzwakt geheugen en de afname van het vermogen om abstracte ideeën te begrijpen. Degenen die herstellen hebben meestal “gaten” in het geheugen en extreme stemmingswisselingen.

“Crystal meth was mijn keuze van drugs, maar er waren ook andere — goedkope, makkelijk te verkrijgen, gemakkelijk aan verslaafd te raken en, natuurlijk, gemakkelijk te gebruiken drugs. Ik probeerde het één keertje en BOEM! Ik was verslaafd. Een van de belangrijkste dingen die het beïnvloedde was mijn muziekcarrière. Ik had een geweldige band en speelde geweldige muziek en had geweldige medebandleden die niet alleen bandleden waren maar ook mijn beste vrienden. Dat veranderde allemaal toen ik meth begon te gebruiken.”– BradGEBRUIKTE BENAMINGEN

METHAMFETAMINE: Beannies Brown Chalk Crank Chicken feed Cinnamon Crink Crypto Fast Get go Methlies Quik Mexican crack Pervitin (Tsjechië) Redneck cocaïne Speed Tick tick Tweak Wash Yaba (Zuidoost-Azië) Yellow powder CRYSTAL METH: Shabu Ice Glass Peanut Butter IJs Batu Blade Cristy Crystal Crystal glass Hot ice Quartz Shards Stove top Tina Ventana