3.8 Lees het boekje

Lees: De Feiten over Drugs

DE FEITEN OVER DRUGS

De échte oplossing is het verkrijgen van de feiten over drugs en om helemaal niet aan drugs te beginnen.

Drugs zijn in feite vergif.

Een kleine hoeveelheid werkt als oppeppend middel (het versnelt je). Een grotere hoeveelheid werkt als een kalmerend middel (het vertraagt je). Nog een grotere hoeveelheid vergiftigt je en kan je doden.

Dat geldt voor elke drug. Het verschil zit in de hoeveelheid die nodig is om het effect te bereiken.

Maar veel van deze middelen hebben nog een effect: ze hebben direct invloed op het verstand. Ze kunnen de waarnemingen van de gebruiker vervormen. Het gevolg hiervan is dat de handelingen van de persoon misschien vreemd zijn, irrationeel, ongepast en zelfs destructief.

Drugs blokkeren alle gevoelens, zowel de gewenste als de ongewenste. Dus, hoewel drugs op korte termijn hulp kunnen bieden bij het verlichten van pijn, vernietigen ze ook iemands vermogens, zoals bijvoorbeeld het reactie- en denkvermogen.

Medicijnen zijn middelen die bedoeld zijn om iets van de werking van je lichaam te versnellen, te vertragen of te veranderen, om zo te proberen het beter te laten werken. Soms kan dat nodig zijn. Maar ze werken als oppeppend of verdovend middel en een teveel ervan kan je doden. Dus wanneer je medicijnen niet gebruikt zoals ze gebruikt horen te worden, kunnen ze net zo gevaarlijk zijn als drugs.

waarom nemen mensen drugs?

Mensen nemen drugs omdat ze iets in hun leven willen veranderen.

Hier volgen een paar van de redenen die jongeren voor hun drugsgebruik gegeven hebben:

  • Erbij willen horen
  • Om te ontsnappen of te ontspannen
  • Om de verveling tegen te gaan
  • Om volwassener te lijken
  • Opstandigheid
  • Om te experimenteren

Ze denken dat drugs een oplossing zijn. Maar uiteindelijk worden de drugs het probleem.

Hoe moeilijk het ook is om je problemen onder ogen te zien, de gevolgen van drugs zijn altijd erger dan het probleem dat je ermee probeert op te lossen. Een oplossing is het verkrijgen van feiten en überhaupt niet beginnen aan drugs.

ZORG ERVOOR DAT ZE DE FEITEN KENNEN

Deze pagina's van een drugsvrijewereld.org zijn gebaseerd op de inhoud van onze gemakkelijk leesbare boekjes in de reeks "De feiten over drugs".

Deze boekjes zijn gratis te verkrijgen en kunnen per stuk of als set worden besteld. Je kunt ze aan vrienden, familie of anderen geven, van wie je denkt dat ze deze gegevens nodig hebben.

Verwijs anderen naar deze website.

Klik hier om GRATIS De feiten over drugs boekjes te bestellen.
Om referenties te zien overinhaleermiddelenhaleermiddelen, klik hier.