BIKERS LATEN ZIEN DAT ZONDER DRUGS ZIJN, COOL IS

Meer dan 70 motorrijders, op elk soort motor, sloten zich aan bij de “Zeg Nee tegen Drugs”-motorrally om een drugsvrij leven te promoten aan de bewoners van Bergamo, Italië.

Motorrijders komen in het noorden van Italië bij elkaar voor de eerste “Zeg Nee tegen Drugs”-motorrally.

Drugsvrije Wereld Italië hield haar allereerste “Zeg Nee tegen Drugs”-motorrally, waarmee ze motorliefhebbers uit het noorden van Italië samenbracht met als doel een drugsvrij leven te promoten. De bijeenkomst werd gehouden in Bergamo, een stadje in de Alpen ten noordoosten van Milaan, en werd gesponsord door de burgemeesters van de dorpen Lovere en Sarnico in de provincie Bergamo en de nabijgelegen dorpjes Sulzano en Iseo in de provincie Brescia.

De 74 motorrijders kwamen om te beginnen in Sarnico bijeen. Ze droegen blauwgroene vesten die de drugsvrij-boodschap promootten en toerden rond het schilderachtige Iseomeer, waarbij ze elk van de bijdragende dorpen bezochten. In elk dorp werden ze begroet door een Drugsvrije Wereld tent en informatiestand, waar de plaatselijke bewoners DFW-boekjes kregen, en waar ze allemaal aangemoedigd werden om de gelofte om drugsvrij te leven te tekenen.

Aan het einde van de rally, in het dorpje Clusane d’Iseo, kregen de belangrijkste deelnemers een onderscheiding. Meerdere mediakanalen, inclusief Teleboario TV en de krant L’Eco di Bergamo, verspreidden de boodschap om drugsvrij te leven nog verder. Met 19 procent van de Italiaanse jonge volwassenen die het afgelopen jaar cannabis hebben gebruikt, en waarna cocaïne de volgende voor de hand liggende keuze is, kan de drugsvrij-boodschap niet relevanter zijn.

Deze motorrijders bewezen aan de plaatselijke bewoners en jongeren waarmee ze in contact kwamen dat de behoefte aan snelheid beter nuchter en drugsvrij kan worden vervuld.


WE WILLEN ECHT VAN JE HOREN

Vele elite sporters hebben hun eigen stichting om jonge sporters te helpen een gezond, productief leven te leiden. Drugsvrije Wereld heeft keer op keer bewezen een perfecte partner te zijn.

DIRECTEUR, NATIONALE BASKETBALVROUWEN ASSOCIATIE

“Jullie Drugsvrije Wereld programma is opwindend. We doen veel vrijwilligerswerk in de gemeenschap en zijn op zoek naar partners zoals jullie. We werken in verschillende schooldistricten, en ik zou graag willen vragen of jullie iemand kunnen sturen om onze sprekers te onderwijzen in het gebruik van het programma, zodat ze kunnen beginnen.”

BASKETBAL HALL OF FAMER EN COACH

“Ik ben zeer geïnteresseerd in Drugsvrije Wereld, en ik wil jullie programma gebruiken. Laat me a.u.b. weten hoe ik kan helpen en deze materialen kan implementeren.”

SPORTAGENT

“Dit is nou iets waar ik echt achter kan staan. Stuur me alsjeblieft verscheidene Onderwijspakketten omdat ik klanten heb aan wie ik ze wil geven.”

NATIONAL AMERICAN FOOTBALL SPELER

“Mijn broer en ik hebben toen we tieners waren een sportprogramma voor kinderen opgezet. Het is nu heel groot geworden met een wachtlijst om te kunnen deelnemen. Ik wil de Drugsvrije Wereld materialen gebruiken in het komende kamp.”

GEPENSIONEERDE NATIONAL AMERICAN FOOTBALL SPELER

“Ik ben onderdirecteur op een middelbare school, en ik wil graag tien van jullie Onderwijspakketten voor ons drugsvoorlichtingsprogramma voor al onze leerlingen.”

HOCKEY HALL OF FAMER

“Ik wil graag het Onderwijspakket en 200 De Feiten over Misbruik van Voorgeschreven Medicijnen boekjes omdat ik de hele tijd met jongeren spreek, en pijnstillers zijn zoals ik het zie het grootste probleem.”

GEPENSIONEERD MAJOR LEAGUE BASEBALL ALL-STAR

“Ik ben een van die mensen die dit heeft overleefd. Ik had in het verleden alcoholproblemen. Stuur me a.u.b. alle informatie over jullie materialen. Ik doe mee.”


FEITEN

DRUGSGEBRUIK EN SPORTERS

Drugs – van straatdrugs tot steroïden en van pijnstillers tot alcohol – maken onze sporters kapot.

67

PROCENT

van de gewichtheffers die aan wedstrijden meedoen hebben tijdens hun carrière anabole steroïden gebruikt

52

PROCENT

van de American Football-spelers die beroeps zijn in de VS hebben op een bepaald punt in hun carrière opioïden gebruikt

71

PROCENT

van de beroepssporters die opioïden gebruiken geeft toe ze te misbruiken

28

PROCENT

van de sporters aan de universiteit hebben het afgelopen jaar cannabis gebruikt

207

DUIZEND

recepten werden er in één enkel jaar voorgeschreven voor pijnstillers op basis van opioïden. 8 jaar geleden was dat 76 miljoen.


RED JONGE LEVENS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.