Guinea krijgt hoop door drugsvrije wereld

DFW Guinea Leider Sylla Faouly (bovenaan, met DFW pet) traint scholieren van de King Hassan Moroccans school, en (onderaan) het DFW team bij hun hoofdkwartier.

Sylla Faouly wilde Guinea de feiten geven en met Drugsvrije Wereld vond hij de tools.

Guinea is een van Afrika’s armste landen. Sinds 1958 was ze onder drie autocratische presidenten. De armoede van het land en de corruptie wordt door drugsdealers misbruikt, wat geleid heeft tot een verhoogd drugsgebruik.

Sylla Faouly, een zakenman uit Guinea, stelt: “De regering van mijn land heeft geen beleid voor drug bewustmakingsprogramma’s, dus beginnen drugs op grote schaal gebruikt te worden.” Het was dit gebrek aan bewustzijn en de wens om het drugsgebruik terug te dringen dat Sylla op zoek deed gaan naar middelen. En dat leidde hem naar DFW als de oplossing.

Omdat hij eerst de regering wakker moest schudden wat betreft het probleem, ontmoette hij de staatssecretaris in het kantoor van de president over een mogelijk samenwerkingsverband. Hij ontmoette toen de secretaris-generaal vallend onder de president die de leiding had over Speciale Diensten voor de Strijd Tegen Drugs en Georganiseerde Misdaad. De DFW materialen raakten de juiste snaar en er werd aan Sylla gevraagd om het plan van aanpak van de Stichting in te dienen, zodat het ministerie hem kon ondersteunen. Daarom vestigde hij zijn eigen kantoor met “Fondation pour un Monde Sans Drogue – Guinée” trots op de muur geschilderd. Hij verzamelde een toegewijd team van professoren, advocaten, artsen en zakenmensen. Ze begonnen toen te leveren, inclusief aan de King Hassan Moroccans school, waar leerlingen werden onderwezen over het belang van het leiden van een drugsvrij leven. Ze gingen ook de straat op om boekjes uit te delen aan de algemene bevolking. Dat zullen ze blijven doen, vastbesloten in hun missie om Guinea drugsvrij en veilig te maken.


WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Onze DFW vrijwilligers delen De Feiten over Drugs boekjes uit aan mensen in hun gebied om drugsgebruik te stoppen voordat het begint. Hier lees je wat enkelen die het boekje ontvingen, daarover te zeggen hadden:

VERENIGDE STATEN

“Bedankt voor al het goede werk dat jullie doen. Afgelopen jaar stierven drie vrienden aan opioïden.”

“Een naast familielid is gestorven aan een opioïde overdosis. Dit is het soort onderwijs dat nodig is en ik wens jullie veel succes met jullie onderneming.”

“Ik had mijn droom opgegeven om mijn zoon te redden die marihuana gebruikt. Dank jullie, dat jullie in het koude weer staan te vechten voor de gezondheid van onze kinderen. Ik bewonder de manier waarop jullie het aanpakken en jullie hebben me geïnspireerd om door te blijven vechten en mijn zoon te helpen drugsvrij te worden.”

GRIEKENLAND

“Geef me extra exemplaren, ik wil deze boekjes in mijn school verspreiden.”

“Hier is het nummer van mijn school. Je moet komen en meteen een lezing geven op mijn school!”

EL SALVADOR

“We moeten weten dat het heel belangrijk voor ons is om over dit onderwerp te leren. Het helpt ons te realiseren wat de korte- en lange termijn effecten zijn.”

“Dank je dat jullie deze campagne naar ons hebben gebracht. Het zal ons veel helpen, en hiermee kunnen we iets aan de verspreiding van drugs in ons gebied doen.”

VERENIGD KONINKRIJK

“Dit geeft de feiten. Dit overkomt ons.”

“Bedankt hiervoor. Ik realiseerde me niet dat cannabis tot andere drugs zou leiden en dat het zo gevaarlijk was.”

“Dit moeten onze jongeren midden in hun gezicht krijgen. Het is een realiteit die aangepakt moet worden.”


FEITEN

FEITEN OVER ALCOHOLGEBRUIK

Het is tijd dat mensen de waarheid krijgen over alcohol. Hier zijn de feiten.

30%

VAN DE STERFGEVALLEN

door auto-ongelukken zijn het gevolg zijn alcoholgebruik

200

GEZONDHEIDS­PROBLEMEN

wereldwijd, zoals leverziekte, kanker en verwondingen, worden toegeschreven aan alcoholgebruik

4700

STERFGEVALLEN ONDER TIENERS

per jaar in de VS door alcohol, meer dan van alle andere drugs samen

80.000

DODEN IN ÉÉN JAAR

in de VS, zijn het gevolg van door alcohol gerelateerde oorzaken

17 miljoen

VOLWASSENEN

over de hele wereld zijn gediagnosticeerd met een alcoholverslaving


RED JONGE LEVENS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee onze jeugd en de toekomst te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.