3.8 Lees het boekje

Lees: Ketamine

KETAMINE

Ketamine, gecategoriseerd als een "dissociatieve anesthesie,"1 wordt in poedervorm of vloeibaar gebruikt als verdovingsmiddel, meestal bij dieren. Het kan worden geïnjecteerd, gedronken, gesnoven of toegevoegd worden aan een joint of sigaret. Ketamine is in 1999 in de VS op de lijst van verboden middelen geplaatst.

Korte en lange termijn gevolgen zijn onder andere, toegenomen hartslag en bloeddruk, misselijkheid, overgeven, gevoelloosheid, depressie, geheugenverlies, hallucinaties en mogelijke ademhalingsproblemen die tot de dood kunnen leiden. Gebruikers van Ketamine ontwikkelen ook een sterke drang naar meer. Bij hoge doseringen ervaren gebruikers een effect dat “K-Hole” wordt genoemd, een “buiten het lichaam” of ”bijna dood” ervaring.

Vanwege de los-van-de-wereld, dromerige toestand die het veroorzaakt, waarbij de gebruiker moeilijkheden heeft zich te bewegen, wordt ketamine als “date-rape” drug gebruikt.

  1. 1. dissociatieve anesthesie: een medicijn dat waarneming van gehoor en zicht vervormt en het gevoel van afsluiting (dissassociatie) van de omgeving en de persoon zelf veroorzaakt.


GEBRUIKTE BENAMINGEN


BRAND NAMES Ketaset Ketalar Ketalar SV Ketanest Ketanest S STREET NAMES Special K K Super C Cat Valium Jet Super acid Green