3.4 Lees het boekje

Lees: Kinderen: De meest onschuldige slachtoffers van crack-cocaïne

KINDEREN: DE MEEST ONSCHULDIGE SLACHTOFFERS VAN CRACK

De meest onschuldige slachtoffers van crack zijn baby’s van moeders die tijdens hun zwangerschap drugs gebruiken. The March of Dimes, een Amerikaanse non-profit organisatie voor zwangerschap en de gezondheid van baby’s, rapporteert dat het gebruik van cocaïne, ofwel in poedervorm ofwel als crack, tijdens zwangerschap op vele manieren invloed op de moeder en het ongeboren kind kan hebben. Tijdens de eerste maanden van de zwangerschap vergroot het de kans op een miskraam. Het kan er ook voor zorgen dat de ongeboren baby een beroerte krijgt, onherstelbare schade aan de hersenen oploopt of een hartaanval krijgt.

Het Amerikaans Nationaal Instituut voor Drugsmisbruik rapporteert dat blootstelling aan crack tijdens zwangerschap kinderen in de toekomst behoorlijke problemen kan geven.

“Ik maakte kennis met het roken van crack, en dat was het punt waarop alles ophield te functioneren. Ik was een avondje uit met wat mensen die ik in die tijd als echte dikke vrienden beschouwde. Weet je, het is waar wat ze over crack zeggen: wanneer je die eerste dosis neemt, zul je daarna datzelfde gevoel van high zijn nooit meer ervaren... Het ruïneerde me totaal. Ik was niet meer de baas over mezelf.

Crack heeft mijn reputatie, mijn eigenwaarde en mijn zelfrespect geruïneerd.” – Diane